Onze Paasaanbieding 2012 – Reypenaer 1 Jaar en Reypenaer VSOP

Kaas Geschenken Online

Onze Paasaanbieding 2012 - Reypenaer Cadeauset voor slechts € 14.95

De Reypenaer 1 jaar oude kaas:
Kleur: Geel, lichtbruin door de gekarameliseerde suikers .
Geur: Licht zoetig, paddenstoelachtig, neigend naar houtgeur.
Smaak: De intense smaak is smeuïg zacht en blijft lang in de mond hangen.
Nasmaak: licht nootachtig, houtachtig, met een vleugje vanille.
Dit is een echte ‘aperitief’ kaas om de avond mee te beginnen. De vanillesmaken komen nog meer naar boven met een op hout gelagerde rode Syrah wijn. Maar de Reypenaer 1 Jaar past ook perfect bij een Paasbrunch in combinatie met een droge Crémant of een Champagne. De smaak van hout en noten komt door de mousserende wijn tot grote hoogte en vullen je mond met aroma`s van kruiden en een vleugje vanille.

De Reypenaer V.S.O.P. kaas:
Kleur: Bruinig door de gekarameliseerde suikers. Aan het oppervlak ziet u witte puntjes die de aanzet tot het uitkristalliseren van mineralen en eiwitten tonen.
Geur: Zoetig hout, licht hazelnootachtig.
Smaak: Een buitengewoon intense smaak met verrassende mineraalkristallen en complexe aroma’s – karamel, licht chocolade, toffeeachtig en aan het eind zacht hazelnoot en een beetje hout.
Dit is een kaas die heerlijk smelt op de tong. De nasmaak combineert de smaak van licht bittere chocolade, hazelnoot en een beetje gebrande suiker.

Reypenaer V.S.O.P. is niet alleen geschikt voor een dessert, maar ook om op elk gewenst moment van te genieten met vrienden. Een Calvados VSOP, Oban Malt Whisky of een Korenwijn van eigen bodem doen het altijd goed bij de Reypenaer V.S.O.P. En met een eenvoudige Ruby port proeft u in de nasmaak een heerlijke kersen chocolade bonbon. In combinatie met de lichtziltige smaak van de Oban Malt Whisky 14 jaar (Oban is een Schotse kustplaats) ontstaat een lichtromige volle smaak: u proeft de zee in de kaas. Bovendien is deze kaas zeer geschikt bij een op hout gelagerde sake uit Japan.

Onze Reypenaer kazen zijn op traditionele wijze gemaakt door een kleine kaasmakerij. Daarna zijn ze 1 à 2 jaar lang historisch gerijpt in het unieke microklimaat van ons oude pakhuis in Woerden met natuurlijke verschillen in temperatuur en vochtigheid.

 

This entry was posted in Blogposts Nederlands and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.